Alle snakker om det. Men hvad er det, vi snakker om, når vi snakker om folket?

I FOLKET præsenterer filosofferne Kristoffer Bayer og Silas Marker, gennem tænkere som Platon, Hobbes og Rousseau, læsere for, hvordan der fra antikken og frem til i dag er blevet udkæmpet en voldsom kamp om fortællingen om folket. Bogens to forfatterne viser, hvordan der forsat kæmpes om begrebet og hvordan politikere og politiske bevægelser som Inger Støjberg, Men in black og nutidens højre- og venstrepopulisme bruger begrebet i dag til at skabe nye fortællinger om, hvem folket er – og hvem der ikke er en del af det.

Bogen henvender sig til alle, der godt kunne tænke sig, at få skærpet sit blik for de fælles træk i nutidens populistiske bevægelser og det liberale repræsentative demokrati. Og den demonstrerer hvordan spørgsmålene fra den politiske filosofiske tradition stadig kan være nøgle til at forstå vores samtid: Fra den antikke filosofi til traktor-demonstrationer og mink-sag, fra oplysningstidens politiske tænkere til Kaare Dybvad Beks og Alex Vanopslaghs facebookopslag.

Mikkel Thorup, professor i idéhistorie ved Aarhus Universitet, skriver om bogen:

Folket er et dunkelt og magisk begreb, der får ting til at ske og andet til at forsvinde. Dette er den første bog, der går i dybt ned i begrebet, dets historie og logik, og forklarer, hvordan magien virker. I en tid fyldt med referencer til ‘folket’ er denne bog uomgængelig.

Bogen kan bestilles hjem i alle boghandlere og købes på internettet.

ISBN 978-87-999950-5-9
Titel Folket
Forfattere Kristoffer Bayer, Silas Marker
Forlag Próblema
Udgivelsesdato 03.03.2023

Pris 200,- kroner
Sideantal 168

Omslagsgrafik: Sarah Nielsen
Redaktion: Andreas Hjort Bundgaard