Føler du dig fremmedgjort af fortællingen om iværksætteren, der indtager markedet med en power pitch i ærmet og en forretningsidé, der frem for alt er skalérbar? Hvor profit er det eneste succeskriterium, og hvor fritid er et fyord? Krummer du tæer, når vækst bliver brugt som et verbum, og er vejen ud af dagpengesystemet omtrent den eneste exitstrategi, du kan forholde dig til?

Så kom med til en aften, hvor vi sammen udforsker potentialerne i de kooperative virksomhedsformer. Med indspark fra gode venner vil vi undersøge:
~ om vi som videns- og kulturarbejdere kan stå stærkere i kooperativer, end vi gør som soloselvstændige, freelancere og prekariseringsramte løsarbejdere.
~ om kooperativer baseret på immaterielt (videns)arbejde har gang på jorden.
~ hvordan vi skaber og leder værdibaserede virksomheder, hvor medbestemmelse og samfundsengagement er de vigtigste grundsten.

Aftenen er arrangeret af Flexwerker og Próblema i samarbejde med Dansk Magisterforening og Kooperationen. Vi har længe undret os over, hvor de akademiske og kunstneriske kooperativer gemmer sig henne. Håndværkerne har dem, landbruget har dem og forsyningssektoren har dem, men hvorfor er der ikke flere videns- og kulturarbejdere, der vælger den demokratiske virksomhedsform til? Det glæder vi os til at udforske sammen med dig.

Arrangementet er åbent for alle, så duk endelig op uanset om det er første gang, du hører ordet kooperativ, om du længe har haft andelstanker på hjernen, eller om du allerede er med i en demokratisk virksomhed. Aftenen byder både på inspirationsoplæg og samtale.

Der er gratis vegetarisk aftensmad til alle deltagere og mulighed for at købe drikkevarer til billige penge.

~ ~ ~ TILMELDING ~ ~ ~
Hvis du vil spise med, så tilmeld dig via linket: https://forms.gle/mnJ1khwKtGbk2yCf6
Husk at give os besked på cand.flexer@gmail.com, hvis du ikke kan deltage alligevel, så vi kan undgå madspild.

~ ~ ~ HVOR ~ ~ ~
Støberiet, Blågårdsplads 5, 2. sal, indgang fra biblioteket

~ ~ ~ OM FLEXWERKER ~ ~ ~
Flexwerker er et kollektiv af videns- og kulturarbejdere, der mødes og afsøger fælles strategier mod konkurrence og usikkerhed på arbejdsmarkedet. Vi eksperimenterer med workshopformater og arrangementer, hvor omdrejningspunktet er arbejdsliv og alternative organiseringsformer, og vi har bl.a. dokumenteret vores kollektive erkendelser i et trykt magasin, som udkom i juni.

~ ~ ~ EVENT PÅ FACE ~ ~ ~
https://www.facebook.com/events/404166110499130/

~ ~ ~ PROGRAM ~ ~ ~

17:00 Velkommen
17:15 Fællesspisning
18:00 Kooperativer som strategi mod prekarisering v. Flexwerker
18:15 Hverdagen i et kooperativ v. Maj Baltzarsen fra Analyse & Tal
18:45 Den kooperative bevægelses potentiale v. Bjarke Friborg
19:10 Andelstanken som grundlag for Det Frie Universitet v. Søs Bayer
19:30 Kaffepause
19:45 Samtale i grupper
20:15 Fælles afrunding
20:30 Valgfri mingling med bl.a. Kooperationen, DM og Det Frie Universitet

21:00 Tak for i aften