Aftenskolen II: Var 68 begyndelsen til enden for klassekampen?

68-oprøret fremstilles ofte som det ultimative symbol på solidaritet mellem arbejdere og intellektuelle. Men hvad hvis det netop var omkring ’68, at alliancen mellem de to grupper begyndte at falde fra hinanden? Og hvordan er denne udvikling forbundet til den populisme, som plager os 50 år senere?

I sit oplæg vil Kristian Thorup diskutere disse spørgsmål med udgangspunkt i essayet ’Var ’68 begyndelsen til enden på klassekampen?’ og sin bog ’Populismens klassekamp’.

Oplægsholder: Kristian Torup

Eventtitel: Var 68 begyndelsen til enden for klassekampen?

Tidspunkt: 2. Oktober 2019, 18:30 – 21:00

Sted: KKT – Kommunal Kunst og Teknik – Blågårds Plads 3, 3. etage, 2200 København N

Facebook-event URL:  https://www.facebook.com/events/445374622743118/

______________________________

Alle er velkomne, uanset baggrund eller forudsætninger.
Det er gratis at deltage og der vil blive serveret the og kaffe.

AFTENENS PROGRAM
Velkomst
Oplæg v. Kristian Torup
Samtaler i mindre grupper
Diskussion i plenum

ANBEFALET LÆSNING
Som noget nyt vil aftenskolen have et anbefalet pensum til hver gang på op til 10 sider. Vi opfordrer alle deltagere til at læse teksterne, men det er ikke et krav for at kunne deltage.
Til denne gang anbefaler vi, at man læser et uddrag (side 13 – 19) af Kristian Thorups bog Populismens Klassekamp: Om udlændingepolitikken og venstrefløjens tabte arbejder vælgere. Uddraget kan downloades som pdf her.

OM PROBLEMAS AFTENSKOLE
Problemas Aftenskole er en gratis, filosofisk aftenskole der afholdes hver anden uge hos Kommunal Kunst og Teknik på Blågårds Plads 3. Vi arbejder ikke med en traditionel sondring mellem lærer og elev, men arbejder ud fra en forudsætning om, at mennesker der mødes om ’et fælles tredje’ lærer af hinanden og lærer sammen.
Problemas Aftenskole er også et eksperiment med at udvikle ”undervisningsbaseret forskning”: Som en del af aftenskolen producerer vi en antologi – det såkaldte Problemkatalog – med tekster der samler op på, eller tænker videre over, de samtaler som aftenskolen har givet anledning til.

Vi opfordrer alle deltagere til at bidrage til Problemkataloget.

Problemas aftenskole afholdes i samarbejde med Kommunal Kunst og Teknik og Det FRIE Universitet. Vi modtager økonomisk støtte fra Nørrebro Lokaludvalg.