Eventtitel: Próblema seminar – Maj ’68

Tidspunkt: Fredag, d. 25/5, kl. 18-21.

Sted: KKT – Kommunal Kunst og Teknik – Blågårds Plads 3, 3. etage, 2200 København N

Facebook-event URL: https://www.facebook.com/events/2034474786805495/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1525706631480736

Vi er i Próblema begejstrede for at kunne invitere jer alle sammen til en ny og spændende seminarrække i vores forsøg på at udbrede den problematiske oplysning. I år er det præcis 50 år siden, at studenteroprøret rullede igennem Sorbonnes’ lokaler og Paris’ gader, og vi har derfor valgt at dedikere en seminarrække i efteråret til netop denne historiske begivenhed. Vi gøder jorden til efterårets seminarrække ved her i maj at afholde et seminar med særligt fokus på maj ’68.

Både det indledningsvise seminar og den efterfølgende seminarrække vil benytte 50’året for ungdomsoprøret til at spørge til mulighederne for at skabe forandring i dag – det kræver at vi bestræber os på at ihukomme og problematisere arven fra ungdomsoprøret på en både usentimental og ikke-nostalgisk måde gennem fagligt funderede oplæg og diskussioner. Det indledningsvise seminar har til formål at formulere spørgsmål og problemer som vi til efteråret vil forsøge at kvalificere, besvare og evt. løse.

Program for indledningsseminaret:

Kl. 18:00 – Fællesspisning
Kl. 18:45 – Velkomst og præsentation af Próblema
Kl. 19:00 – Filmvisning: “Confrontation: Paris 1968” af prof. Seymour Drescher
Kl. 19:40 – Pause
Kl. 20:00 – Basisgruppedialog
Kl. 20:30 – Plenumdiskussion
Kl. 21:00 – Tak for i aften og løssluppen samtale over øl, evt. dans og musik

Próblema som en folkeligt åben forening, der gennem ’problematisk folkeoplysning’ vil udbrede diskussioner om filosofi, kunst, litteratur og samfundets problemstillinger.

(Både fællesspisningen og seminaret er gratis at deltage i – tag jeres venner og familie med!)

Billeder fra seminaret:

Problemer fra seminaret: