Aftenskolen: Lacan; Sprog og Subjekt (Psyke, sjæl, subjekt 5/5)

Oplægsholder: René Rasmusen

Eventtitel: Aftenskolen: Lacan, Sprog og Subjekt

Tidspunkt: 28. September 2018, 18 – 20

Sted: KKT – Kommunal Kunst og Teknik – Blågårds Plads 3, 3. etage, 2200 København N

Facebook-event URL: https://www.facebook.com/events/1857834327585013/?notif_t=aymt_promote_event_post_tip&notif_id=1537718954844462

På torsdag afholder vi 5. og sidste gang af Problemas Aftenskole om sjælen, psyken og subjektet, inden aftenskolen går videre til andre emner. Denne gang er oplægsholderen René Rasmussen, der vil fortælle om Lacans opfattelse af sprog, diskurs og subjekt.

René Rasmussen er en af landets største ekspertiser i Lacan, han har bl.a. været med til at oversætte Lacans seminar XI til dansk. Desuden han er lektor på Københavns Universitet og også praktiserende lacaniansk psykoanalytiker.

René vil på torsdag fortælle om forholdet mellem sproget og subjektet. Vi har tidligere bl.a. talt om sjælens tredeling hos Platon og om barnets før-subjektive tilstand. Denne gang skal vi undersøge det problem, som sproget er for mennesket, netop som det, der deler mennesket og definerer dets strukturelle plads i verden.

Aftenskolen begynder denne gang en time tidligere, altså kl. 18.00. Ellers følger vi det sædvanlige program, hvor vi først har oplæg, derefter gruppearbejde, og til sidst diskussion i fællesskab. Tanken med denne struktur, er at give os muligheden for sammen at undersøge emnet, og ikke blot være passive tilskuere til en mesters udlægning. Alle er derfor også velkomne, uanset baggrund eller forudsætninger.

Denne aftenskole er femte og sidste seminar i en række, der holdes under titlen “Problem #1 : Psyke, Sjæl, Subjekt”.