Aftenskolen: Psykodynamik (Psyke, sjæl, subjekt 1/5)

Oplægsholder: Mikkel Reher-Langberg

Eventtitel: Próblemas aftenskole – Psykodynamik

Tidspunkt: Psykodynamik

Sted: KKT – Kommunal Kunst og Teknik – Blågårds Plads 3, 3. etage, 2200 København N

Facebook-event URL: https://www.facebook.com/events/898479927003531/

Aftenens undervisning vil udgøre en grundlæggende indføring i psykodynamik, hvilket vil sige de grundlæggende samspil mellem driftslivet, angst og forsvarsmekanismer, som afdækket ved psykoanalytisk forskning. Om alt går vel, vil vi komme omkring de følgende emner, som sammen kan udgøre et grundlag for at forstå psykoanalytisk teori og praksis:

• Det overordnede psykodynamiske behandlingsrationale på tværs af psykoanalytiske retninger.
• Hvad er fortrængning og hvad kommer den af?
• Følelseslivets karakter og funktion i det ubevidste.
• Angstens karakter og funktion i det ubevidste.
• Forsvarsmekanismer og arbejdet med disse

Aftenens oplægsholder er Mikkel Reher-Langberg, praktiserende psykolog og forfatter til bogen “Faces of the Freudian’I’” – Aftenskolen er som altid åben for alle og gratis, men til gengæld forventes det at man har lyst til at deltage i udforskningen af aftenens problem. Denne aften er desuden blot den første i et forløb på 5 gange under titlen: “Psyke, sjæl, subjekt”, hvor vi udforsker dette felt og dets problemer. Vi opfordrer til at man møder op flere gange, så vi kan skabe en kontinuert undersøgelse og diskussion af de problemer vi støder på.

Denne aftenskole er første seminar i en række af fem, der holdes under titlen “Problem #1 : Psyke, Sjæl, Subjekt”